ПОЛИТИЧКИ ДОГАЂАЈ ОД ИСТОРИЈСКОГ ЗНАЧАЈА

d.j.

Као  монархиста и нестраначка личност јавно и активно се залажем за обнову монархије у Србији и по први пут подржавам један политички покрет.   ПОКРЕТ ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ

Удружења и странаке која се програмски залажу за обнову монархије у Србији до сада нису направиле неки значајнији помак .

Највећи помак је направило Удружења Краљевина Србија које је   под патронатом њ.к.в. престолонаследника Александра II  то кажем као бивши члан управног одбора и бивши председник Београдског одбора Удружења Краљевина Србија.

Од свог оснивања 2008 као Краљева Омладина и  2010 као Удружење Краљевина Србија удружење  је  80 % својих људских и материјалних ресурса искористило за значајну и несебичну помоћ Краљевској породици и канцеларији двора , хуманитарним активностима као и великим бројем активности које се могу сврстати у очувању традиције , тако да им  је  остало мало простора за деловање у правцу обнове Краљевине Србије а са којим разлогом је и оснивано.

УКС је организацијом првог конгреса Краљевине Србије у Врњачкој бањи , као и прикупљањем потписа за промену устава направило један значајан потез…. да ли је то довољно или не показаће време.

ПОЈАВОМ ПОКРЕТА ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ  наступа нови период у процесу обнове монархије у Србији .

ОСНИВАЊЕМ ПОКРЕТ ЈЕ ПРЕУЗЕО ОГРОМНУ ОДГОВОРНОСТ И ОБАВЕЗУ ЗАТО СМАТРАМ ДА ЈЕ ОВО ПОЛИТИЧКИ ДОГАЂАЈ У СРБИЈИ ОД ИСТОРИЈСКОГ ЗНАЧАЈА

Драгиша Јоцић

Оснивач и преседавајући УО Клуба Монархиста

Београд, 14.06.2017.