Принцеза Катарина је тражила од болнице да опрости дуг после Тијанине смрти како би се помогло другој болесној деци

Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II

_______________________________________________

The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II

 

Princeza KatarinaНити Њихова Краљевска Височанства нити Фонд Принцезе Катарине никада нису били укључени у контролу средстава прикупљених за Тијану Огњановић.

Њихова Краљевска Височанства учинила су све што је било у њиховој моћи да подрже овај племенити циљ. Након Тијанине трагичне смрти Њ.К.В. Принцеза Катарина изразила је у свом писму од 24. јула 2013. године захвалност Дечијој болници Тексас на њиховом великом труду и најљубазније их замолила да опросте преостали дуг болници, како би новац могао да се искористи за потребе друге српске деце, вероватно кроз фонд који би био основан под Тијаниним именом, у спомен на њу.

У свом одговору од 5. августа 2013, директор Дечије болнице Тексас навео је да нема преосталог дуга за лечење Тијане Огњановић. Њ.К.В. Принцеза Катарина је са задовољством предложила одговорнима у Србији оснивање хуманитарног фонда за подршку деци којој је потребно посебно лечење. Чланови породице Карађорђевић никада нису вршили никакав притисак на било кога у вези с било каквом исплатом.

Краљевска породица је уверена да ће сваки неспоразум бити решен од стране оних који су одговорни, и верује да ће сви српски медији третирати причу о Тијани са дужним поштовањем и достојанством. Краљевска породица радо ће дати максималну подршку оснивању  и унапређењу хуманитарног фонда за медицинску помоћ деци Србије.

 

Kraljevski Dvor

Beograd 11040, Srbija

Tel:  +381 11 306 4000

Fax: +381 11 306 4040

Posetite www.dvor.rs

 

Public Relations

The Royal Palace

Belgrade 11040,Serbia

Tel: +381 11 306 4000

Fax:+381 11 306 4040