Значај Бренда

Најразвијеније земље света су управо и творци највећих светских брендова и управо су им они омогућили њихов економски развитак. Једној држави и њеном народу бог није био наклоњен живе на кршевитим острвима, без довољно обрадиве земље као и простора, али и поред тога постала је једна од најразвијенијих држава на свету, једноставно народ је успео да опстане само великим радом, дисциплином и развијањем оног дела делатности која је најпогоднија у датим околностима, то је Јапан створио је безброј брендова и постао лидер у многим техничким достигнућима и постала једна од најразвијенијих држава света.

Другој земљи бог такође није био баш наклоњен народ је живео окружен великим планинама суровим и хладним зимама, народ седећи у кућама у дугим зимским ноћима смислио је да ради ситне и прецизне справице, а у току лета сточарством и њиховом прерађивачкој индустрији, паметном политиком и заједничким животом трију народа прогласила је своју неутралност и није страдала током ратова и тако постала најбезбедније место на планети за чување разних вредности и капитала, на тај начин створила је неколико највреднијих брендова на свету и постала једна од најстабилнијих земаља на свету, то је наравно Швајцарска.

Таквих примера има доста, свака држава и њен народ су нашли нешто своје и борили се на једини и прави начин за свој опстанак и просперитет… али шта је са нама и нашом земљом.

Нашој земљи бог је био наклоњен дао јој све што се пожелети може, почев од плодне земље, земље богате рудама и угљем, земље богате планинама и шумама, земље богате рекама …али све има цену, то парче вредне земље многи су хтели и освајали, Српски народ је одолевао и плаћао увек високу цену, по престанку ратовања Србија се брзо опорављала и постајала богата и моћна, захваљујући пољопривреди као основној економској грани Србија је била највећи извозник хране у овом делу Европе. Сматрам да би и данас Србија могла да постане највећи извозник хране у Европи. Тако да би сваки маркет у Европи имао прехрамбене производе из Србије и то би био наш највећи БРЕНД.

Београд, Драгиша Јоцић